Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet ze Zvole do Vraného nad Vltavou

18. 10. 2014

Svůj výlet, jehož hlavním cílem je Zvolská Homole, odkud má být pěkný výhled, začínám v Praze na Kačerově odkud jedu příměstským autobusem 333 do Zvole.
Autobus mi jede v 9:36 a cca v 10:15 jsem ve Zvoli.
Od autobusové zastávky se vydávám k pseudogotickému kostelu sv. Markéty, kde se napojuji na naučnou stezku Zvolská Homole.
Cesta vede ze začátku polní cestou, posléze pokračuje lesem. Cesta to není nikterak náročná. Jelikož je již podzim obdivuji do podzimu zbarvené stromy.
Po pár kilometrech jsem již u vyhlídky Zvolská Homole, odkud je krásný výhled na Vltavu, Vrané nad Vltavou a na Zbraslav. Výhled je opravdu krásný.
Od vyhlídky pokračuji dále po naučné stezce a zároveň po červené turistické značce do Vraného nad Vltavou. Od poslední vyhlídky je cesta do Vraného nad Vltavou již z kopce. Cesta do Vraného není nikterak dlouhá. Během chvíle jsem ve Vraném nad Vltavou. Zde se pak napojuji na žlutou turistickou značku, která mě dovádí k nádraží Vrané nad Vltavou.
Vlak do Prahy mi jede ve 13:32. Vlakem jedu na Praha hl.n..
Výlet se mi velice líbil. Myslím, že se někdy zase na vyhlídku Zvolská Homole vydám.
 
Pokud se vydáte na výlet jako já, můžete v tamějším lese a přilehlých polích spatřit zajíce, bažanty a srnčí zvěř. Můžete vidět i prase divoké, které se sem občas zatoulá. Koroptve, které byly na polích velmi hojné, prakticky zmizely.
Já jsem při své cestě podzimní přírodou viděla jen ptactvo. Na zmiňovaná zvířata jsem štěstí neměla. I když teda prase divoké bych asi potkat moc nechtěla.
 
Po cestě jsou odpočívadla, kde můžete nechat odpočinout své nohy a dát si případně nějakou tu svačinu. Odpadky od svačiny je třeba si odnést. Koše u odpočívadel nejsou. Já když jsem šla, tak odpočívadla byla udržovaná. I informační tabule byly v pořádku. No říkám si, jak dlouho vydrží odpočívadla a informační tabule v takovém stavu. Kéž by dlouho, aby ještě spousta výletníků si mohla informační tabule přečíst a případně posedět na odpočívadlech.
 
Všem co se vydají na tento výlet, přeji, aby se jim výlet vydařil stejně jako mně a z vyhlídky byl pěkný výhled.