Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putování podél pražských potoků - Ďáblický a Třeboradický

19. 4. 2016

Výlet Putování podél pražských potoků, který připravil Klub českých turistů odbor Klub přátel milovníků výletů, začínáme v restauraci nedaleko autobusové zastávky Kokořínská. Po zaplacení startovného dostáváme popis trasy pochodu a již nám nic nebrání se nevydat na pochod.

Od startu jdeme dle popisu trasy směrem nákupní centrum Globus. Od Globusu jdeme směrem k Cukrovaru.

U Cukrovaru se vydáváme do ulice Za Cukrovarem a jdeme směrem k Biologickému rybníku. Za Biologickým rybníkem se vydáváme vpravo a jdeme pěšinou podél Červenomlýnského potoka.  

Červenomlýnský potok má délku přibližně 15,22 km. S tím, že na území Prahy má délku 6,5 km. Pramení v Ďáblicích a ústí v okrese Mělník u Kostelce nad Labem zleva do Labe. Nazývá se též Mratínský nebo Ďáblický. Území Prahy opouští v Miškovicích. Protéká katastry Ďáblice, Čakovice, Třeboradice a Miškovice.

Podél Červenomlýnského potoka se dostáváme se k Čakovickému zámeckému parku. Z Čakovického zámeckého parku vycházíme u autobusové zastávky Krystalová. Od autobusové zastávky jdeme směrem ulice Na Bahnech a do ulice Bělomlýnská, kde se dáváme vlevo. Po chvíli se z ulice Bělomlýnská dostáváme opět k Červenomlýnskému potoku, podél kterého jdeme. Potok máme po levé straně. Po nějaké chvíli přecházíme potok po železném můstku a jdeme podél zahrádek, pole a alejí. Na konci alejí se dáváme vlevo, tzn., nezacházíme do Miškovic a jdeme mezi poli ulicí Svěceného až do Třeboradic.

V Třeboradicích si všímáme kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Po obhlédnutí kostela již jdeme do cíle našeho pochodu, který je v restauraci Maximum.  V cíli pochodu si dáváme malé občerstvení. Po zhruba 10 km jsme si ho jistě zasloužili.

Vzhledem k tomu, že start pochodu byl později a šli jsme jej s Honzíkem v nosičce, trochu jsme si trasu upravili. Nešli jsme do Miškovic a Mírovic, přes které jsme měli jít.

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty