Jdi na obsah Jdi na menu
 


K pramenům Rokytky

Start pochodu K pramenům Rokytky, jehož pořadatelem je Klub českých turistů, je v Říčanech v základní škole v Bezručově ulici.

Z Prahy do Říčan jedeme vlakem z Hlavního nádraží. Po výstupu v Říčanech se vydáváme směrem k základní škole, kde se startuje. Od nádraží není škola nějak daleko.

Po zaplacení startovného dostávám popis trasy. Na výběr je jinak několik tras 8 km – K prameni u Tehova, 13 km – K pramenům u Tehova a u Tehovce, 16 km – K pramenům u Tehova a u Tehovce, 24 km – K pramenům a do Louňovic za kemaníky a trasa 37 km – K pramenům a do Louňovic za kemníky.

Vzhledem k tomu, že jsme „kočárkový“ volíme nejkratší trasu tj. 8 km.

Od základní školy se dáváme doleva a po několika metrech odbočujeme do ulice Legií. Dojdeme na křižovatku s ulicí Smiřických a zde se dáváme doleva. Po přechodu pro chodce přecházíme silnici a dále jdeme pěšinou podél železniční trati. Zde se již i napojujeme na modrou turistickou značku, po které pokračujeme až na rozcestí Říčanský les. Kousek od rozcestí Říčanský les přicházíme k dřevěnému altánku, kde se nachází kontrola.

Kontrola nám dává razítko.

U kontroly dáváme malou pauzu na přebalení Honzíka. Po krátké pauze se vydáváme dále.

Od kontroly je to kousek k prameni Rokytky u Tehova. S kočárkem se k prameni přímo nedá, a tak se od kontroly vydáváme již zpět do Říčan.

Zpět do Říčan jdeme po zelené turistické značce. Po té co vyjdeme z lesa, jdeme kolem Olivovy dětské léčebny a po chvíli se dostáváme do Bezručovy ulice, kterou pokračujeme až do cíle – Bezručovy základní školy.

V cíli dostáváme pamětní list pochodu a koblihu plněnou marmeládou.

Do cíle jsme došli bez újmy na zdraví.  Radost mi ovšem překazil defekt na kočárku v podobě píchlého kolečka.

Naštěstí v Říčanech bydlí kamarádka, díky které jsem se s Honzíkem dostala domů. Patří jí velké dík. J

Vzhledem k tomu, že v okolí Říčan je spousta zajímavých míst, nebyla jsem zde s Honzíkem naposledy.

 

Náhledy fotografií ze složky Honzíkovo cesty